Garázsmester Ajánlott szakszervíz Contisafe
 
 
Elérhetőség Jobbnyil
Kosár 0 termék a kosárban
Bejelentkezés Bejelentkezés Lenyil
 
     
  Keresés
Szolgáltatásaink
Facebook GARÁZSMESTER
 
 
Blank
Méret /
Árkategória
Gyártók
Típus
Személyautó Terepjáró Kisáruszállító  
Idény
Nyárigumi Téligumi 4 évszakos  
Egyéb
Defekttűrő Erősített Peremvédős  
Akciósak csak Használt gumi is
 
Fogyasztás Nedves úton Külső zaj dB  
Teljes választék
       
 
 
Gumiszerelés árak
 
 
Futómű beállítás
 
 
Fék javítás
 
Olajcsere Budapest
 
 
Autóklíma töltés tísztítás
 
 
Vezérműszíj csere
 
Kerekek szezonális tárolása
 
 
Felni javítás
 
 
Autóalkatrész
 
Motorgumi szerelés
 
 
Műszaki vizsga
 
 
TPMS szelep
 
  SZERVíZ BEJELENTKEZÉS
 
2022.   .   .
 
 

Autógumi martica

 

 Autógumi matrica

Autógumi, gumiabroncs, cimke, martica

 Az Europai Unióban bevezetésre került az abroncs cimke, autógumi matrica. A 2012 májusában gyártott abroncsokon már megtalálható, de novembertől gyártott abroncsokon kötelező az abroncscimke. A kereskedelmi forgalomban, nem csak olyan abroncsokkal találkozhatunk télen amelyeken gumiabroncs cimke szerepel, mivel a 2011-es gyártású abroncsokon nem kötelező a matrica használata. Az Európai abroncsgyártók már most félnek a távolkeleti abroncsgyártók matricáitól (" ismeretlen cég által gyártott import termékkel találkoznak piacon, azt kezeljék fenntartással") mivel minden gyár saját maga értékeli az abroncsot.

 Az autógumi besorolás:

Az abroncsmatrica 3 jellemzőt ad meg. 

- gördülési ellenállás

- nedves tapadás

- külső zajszint

 A gördülési ellenállás, egyenesen arányos az üzemanyag fogyasztással. A legjobbak "A" minősítést a leggyengébbek "G" minősítést kapnak.

 A nedves tapadás fontos szempont, de talán nem a legfontosabb egy abroncs tulajdonságai között. De mégis ez szerepel a cimkén. A besorolás szintén "A"-tól "G"-ig terjed.

 A külső zajszintet hanghullámban jelölik a halk abroncs 1 hanghullámot a zajos abroncs 3 hanghullámot kap. A zaj szintjét dB-ben is kiírják. Ez természetesen, egy új abroncsra vonatkozik, egy kagylósodott abroncs zajossá válik.

 MIndent összevetve, sikerült a vásárlókat az abroncscimkékkel elbizonytalanítani. Kínait vegyek "A" minősítéssel vagy ADAC tesztgyőztes abroncsot vegyek "E" minősítéssel. 
Vásárlási feltételek | Szállítási feltételek | Fizetési feltételek | Szerzői jogok | Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat | Gyakran ismételt kérdések Utolsó frissítés: 2022-11-26 22:03:22 Ysolutions
0.044064044952393